Tuesday, 4 August 2015

9 daagse ''thje good of Kenya safari'' vanuit Nairobi of Mombasa met oranje safariDag 2 - Mombasa - Tsavo West
 • Na aankomst op de luchthaven van Mombasa, vertrekt u richting het Tsavo West National Park. Het beeld wordt hier beheerst door vulkanische bergen, dieprode aarde en rotswanden met fantastisch uitzicht. Hier leeft ook de beroemde rode olifant van Tsavo. Deze kleur krijgen ze omdat ze baden in het rode stof van de aarde. Naast olifanten leven er onder andere ook leeuwen, luipaarden, cheetah's, neushoorns, buffels, zebra's en giraffes in het reservaat. De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in Ngulia Safari lodge of een soortgelijke lodge. In de namiddag maakt u een safari van enkele uren in het Ngulia Rhino Sanctuary. Hier gaat u op zoek naar de witte en zwarte neushoorn.
 • Verzorging: Volpension
Dag 3 - Tsavo West - Amboseli
 • Vandaag moet u vroeg uit de veren! Na een stevig ontbijt vertrekt u richting Amboseli. Onderweg bezoeken we de Mzima Springs. In de middag vindt er een safari plaats in Amboseli National Park, waarbij de olifant centraal staat. Het leven in het park bestaat uit talloze soorten wilde dieren en de bewegingen van de kuddes naar de beste weilanden zijn zeer goed te volgen vanuit uw safaribusje. De Kilimanjaro op de achtergrond maakt het indrukwekkende plaatje compleet. Het diner en de overnachting vinden plaats in de Amboseli Sopa Lodge of een soortgelijke lodge. Vanuit deze lodge heeft u een schitterend uitzicht op Kenia's hoogste bergtop, de Kilimanjaro. 's Ochtends vroeg bij zonsopgang en 's avonds bij zonsondergang is het licht het beste om mooie memorabele foto's te maken.
 • Verzorging: Volpension
Dag 4 - Amboseli - Nairobi
 • Na wederom een vroeg ontbijt gaat u de gehele morgen op safari inet park. Na een picknick in de schaduw rijden we via de grensplaats Namanga naar Nairobi. Het diner en de overnachting vinden plaats in het Safari Park Hotel of een ander soortgelijk hotel. Hier kunt u 's avonds genieten van heerlijke Afrikaanse grillgerechten in het beroemde wildrestaurant "Nyama Choma". Ook vegetariërs komen aan hun trekken in dit unieke restaurant.
 • Verzorging: Volpension
Dag 5 - Nairobi - Lake Nakuru
 • Na het ontbijt vertrekt u richting Lake Nakuru National Park, dat zijn faam dankt aan de grote hoeveelheden flamingo's die zich er ophouden. U maakt een safari en geniet van de lunch in de Lake Nakuru Lodge of een soortgelijke lodge. Na de lunch gaat u verder met het spotten van dieren rondom Lake Nakuru waarnaar u terugkeert naar de lodge voor het diner en de overnachting.
 • Verzorging: Volpension
Dag 6 - Lake Nakuru - Masai Mara
 • Na het ontbijt door naar de Masai Mara, waar u arriveert voor de lunch. 's Middags maakt u een safari totdat de zon ondergaat. Vanuit het Serengeti National Park in Tanzania trekken de kuddes de grens over naar de vruchtbare weides van Masai Mara. Uiteraard worden deze kuddes met speciale aandacht gevolgd door groepen van leeuwen, cheeta's en andere roofdieren. Over de open vlaktes is de jacht van deze roofdieren vaak goed te volgen vanuit uw safaribusje. Het diner en de overnachting vinden plaats in Mara Sopa Lodge of een soortgelijke lodge vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het park.
 • Verzorging: Volpension
Dag 7 - Masai Mara
 • Vandaag staan er maar liefst drie safari's op het programma in de schitterende Masai Mara. U heeft dus een grote kans dat u vandaag de "Big Five" op één dag ziet. Dit park staat bekend om de leeuw met de zwarte manen dus houdt uw fototoestel gereed! Tussen de safari's door keert u terug naar uw lodge voor het ontbijt en de lunch. Ook het diner en overnachting vinden weer plaats in Mara Sopa Lodge vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de vlaktes van de Masai Mara.
 • Verzorging: Volpension
Dag 8 - Masai Mara - Mombasa
 • Vandaag rijdt u richting Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa. U komt hier gedurende de namiddag aan en wordt naar uw hotel gebracht.
 • Verzorging: Halfpension
Dag 9 - Mombasa - Amsterdam
 • In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Mombasa gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U komt hier dezelfde dag aan.contact oranje safari


2 comments:

 1. Na de lunch gaat u verder met het spotten van dieren rondom Lake Nakuru waarnaar u terugkeert naar de lodge voor het diner en de overnachting.
  luxury safari

  ReplyDelete